Ana içeriğe atla

İrlanda Turist Vizesi

İrlanda'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Umuma Mahsus, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. İrlanda Cumhuriyeti AB ülkesi olmasına rağmen Schengen Antlaşması’na taraf değildir. Schengen vizesinin İrlanda Cumhuriyeti için geçerliliği yoktur. Aynı şekilde İrlanda vizesiyle Schengen ülkelerine giriş yapmakta mümkün değildir.

Birleşik Krallık vizesi İrlanda Cumhuriyeti’ne seyahat etmek için geçerli değildir. Ancak Türkiye’nin de dahil olduğu bir grup ülke vatandaşları için Birleşik Krallık ve İrlanda arasında vize muafiyet programı başlatılmıştır. Vize Muafiyet Programı’na göre Birleşik Krallık’tan (İngiltere, Galler, İskoçya, Kuzey İrlanda) İrlanda’ya geçiş yapacaklardan İrlanda vizesi talep edilmemektedir.

İrlanda’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize işlemleri için gerekli evraklarını temin ederek vize başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir. İrlanda Konsolosluğu, İrlanda Büyükelçiliği vize başvurularını birebir kabul etmediğinden, vize başvurusunda bulunacak kişiler İrlanda  Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ya da Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine ve  Birleşik Krallık Vize Merkezlerinden yapılmaktadır.