İspanya'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İspanya Schengen vizesi, İspanya topraklarında ve diğer Schengen ülkelerinde süresi üç ayı (90 gün) geçmeyecek şekilde, giriş, kalış ve geçiş hakkı vermektedir. 

Örnek; turizm gezileri, iş gezileri, seminerlere katılım ya da süresi üç aydan az olan akraba ziyaretleri için gereken bir vize türüdür.

Bu vize, Schengen bölgesini oluşturan ülkeler için geçerlidir, bu ülkeler,  Almanya, Hollanda, Danimarka, İrlanda, Avusturya, Belçika, İsveç, Portekiz, Çekya, Estonya, Finlandiya, Fransa, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Macaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Bulgaristan, Güney Kıbrıstır.

Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen Schengen bölgesinin üyeleridir. Bu nedenle, bu ülkelerden herhangi birinin Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından verilen vize, diğerlerine girmek için geçerlidir.

  PDF DOSYALAR

İSPANYA SCHENGEN VİZESİ İÇİN BAŞVURU FORMUNU PDF OLARAK İNDİR

İSPANYA SCHENGEN VİZESİ İÇİN HAZIRLANACAKLAR LİSTESİ PDF OLRAK İNDİR


LİNKLER

İSPANYA SCHENGEN VİZESİ DEVLET RESMİ WEB SİTESİ BAŞVURU VE RANDEVU ALMA LİNKİ