Ana içeriğe atla

İspanya Self-Employed Vizesi

Başvuru Şartları

İspanya Self-Employed Vizesi ile Türklere daha çok Fintech, Biotech, Engineering, Creative, IT, Finans Danışmanlığı, Data Analist, Doktor, Avukat (bu ikisi için NARIC şartı var) Mühendislik, Mimarlık, Elektrik, Elektronik, Yazılım, Oyun, Arge, Yeni icatlar vb gibi mesleklere vize verdiği görülmektedir. 

İspanya'da şirket kurarak oturum izni almak yalnızca Türkiye vatandaşlarına Ankara Anlaşması vesilesiyle tanınmış bir hak değil, tüm ülkelerden insanların başvurabileceği bir vize türü olarak oluşturulmuştur.

Diğer dünya ülkelerinden başvurularda, Limited bir firma için 6-7 bin Euro yeterli iken, Türk başvuruculardan en az 10 bin Euro ile başvuru yapmaları istenmektedir.

- 18 Yaşından büyük olmak (18 yaş kanuni yaş sınırı olmakla beraber, 2-3 yıl eğitim ve tecrübe arandığı için, 22 ve üstü daha uygun olur)
- Türkiye Cumhuriyeti Devleti Pasaportuna sahip olmak
- Lise/Üniversite veya MEB onaylı ustalık/uzmanlık belgeli olmak
- Başvurulacak meslek/uzmanlıkla ilgili, en az  2-3 yıl Sigortalı/Bağkurlu/Maaşlı veya iş yeri sahibi olmak veya freelancer olarak çalışıyor olmak.
- Kuracağınız iş ile ilgili sağlam bir İş Planı sunmak
- Kuracağınız iş ile ilgili yeterli sermayeye sahip olmak
- Kendiniz ve aileniz için, uzun süre yeterli olacak finansal güce sahip olmak(kira,gıda ve diğer fatura ve giderlerinizi karşılayabiliyor olmak)
-  İspanya'da kuracağınız iş ile ilgili bir kaç müşteri referans mektubu ayarlamak
- Daha önceki başvurularda yalan beyanda bulunmamak yahut önemli bilgileri gizlememek ve İspanya'da daha önce yasal olmayan yollarla bulunmamak
- Sabıkalı olmamak

Vizenin Avantajları
- Başvuran kişiler, Eşlerini ve 21 yaş altı çocuklarını İspanya'ya götürebilecekler. 
- Başvuran haricinde onunla birlikte giden herkes İspanya'da serbest işçi olarak çalışabilecek ve eğitim hayatlarına devam edebilecekler.
- Dil şartı yok (sağlık, hukuk vs gibi mesleklerde dil şartı vardır)
- İlk 1 yıl vize veriliyor daha sonra 2 kez 2 şer yıllık uzatma veriliyor.
- 5. yılın sonunda 5 yıllık daha uzatma veriliyor ve 10. yılı tamamladığınızda vatandaşlık hakkı elde ediyorsunuz. (Ankara Antlaşması kapsamında Türk vatandaşları 3. yılda süresiz oturum hakkı, 6. yılın başında da vatandaşlık sınavına başvuru hakkı elde ederler)
- 1. yılınızı tamamladıktan sonra, işiniz ile aynı alanda olan işlerde, işçi olarak çalışma iznine sahip olacaksınız.
- Bu vize ile Tüm AB ülkelerinde vizesiz dolaşım özgürlüğü elde edeceksiniz.