Ana içeriğe atla

Kanada'da Banka Hesabı Açmak

 Türkiye’den Kanada’da banka hesabı açmak

Kanada’ya gittiğinizde elinizdeki parayı bankada muhafaza etmek, tarafınıza gelen ödemeleri almak veya para transferleri yapmak için bir banka hesabı açmak isteyebilirsiniz.

Kanada’da banka hesabı açmak için Kanada vatandaşı olmanız ya da oturum izniniz bulunması gerekmez. Türk vatandaşları da Kanada’da banka hesabı açabilir.

Eğer fotoğraflı bir kimlik belgeniz varsa Kanada’da banka hesabı açabilirsiniz. Kanada’da bir işiniz olmasa veya hesaba anında para yatıramasanız bile. 

Yapmanız gereken tek şey, geçerli bir kimlik belgesiyle bankaya gidip hesap açma başvurusunda bulunmaktır.

Kanada’da hesap açabileceğiniz ve finansal işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz ülkenin en büyük 5 bankası şunlardır:

Royal Bank of Canada (RBC)
Toronto-Dominion Bank (TD Bank)
Scotiabank
Bank of Montreal (BMO)
Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC)
Kanada’da banka hesabı açmak için gereken belgeler ise şunlardır:²

Güncel pasaport
Göçmenlik belgeleri
Social Insurance Number (SIN) olarak bilinen Sosyal Güvenlik Numarası
Adres gösteren belge
Çoğu banka göçmenlik belgesi olarak geçici oturma iznini, çalışma/okuma iznini veya sürekli oturum iznini kabul etmektedir.

Kanada Sosyal Güvenlik Numarası’nı online başvuru formunu doldurup ve gerekli dijital belgeleri sisteme yükleyerek edinebilirsiniz. Eğer yakınınızda bir Kanada Hizmet Merkezi varsa oraya giderek de başvurabilirsiniz.

Kanada Hizmet Merkezi’nden başvuru formunu indirip gerekli belgeleri posta yoluyla da gönderebilirsiniz. Başvuru formunu internetten edinemeyenler 1-866-274-6627 no’lu telefonu arayarak formun adrese gönderilmesini isteyebilirler.³

Adres gösteren belge; herhangi bir fatura, kira kontratı veya öğrenciler için okul kayıt belgesi olabilir.²

Bankaya gittiğinizde gerekli imzaları atmadan önce yetkili kişiden hesabınızla ilgili hüküm ve koşulları mutlaka öğrenin. Hesap işletim ücreti istiyorlar mı? ATM’den para çekmek ücretsiz mi? Para transferlerinde komisyon oranları nedir?

Bunların haricinde,

İsterseniz Wise ile geleneksel bankacılık kesintilerine takılmadan Kanada Doları  IBAN ve banka hesabı açabilirsiniz.

Buradan referansımla bir Wise hesabı açarak ilk 2 seferde ücretsiz gönderim hakkı, diğer gönderimlerinizde Alman bankalarına göre %85 daha uygun gönderimler yapabilirsiniz. https://wise.com/invite/u/birolcakir