Ana içeriğe atla

Avustralya'da Banka Hesabı Açmak

 Avustralya’da banka hesabı açmak için Avustralya vatandaşı olmanız gerekmiyor. Türk vatandaşı olarak bu ülkede, gerekli belgeleri sunarak, bir banka hesabı açabilirsiniz.


Avustralya’da banka hesabı açarken değişik bir puanlama sistemi kullanılıyor. Bu sisteme göre, ibraz ettiğiniz her belgenin bir puanı bulunuyor ve bu puanlar toplamı 100’e ulaştığında banka hesabı açabiliyorsunuz.

Örneğin; pasaportunuzu gösterirken yanında bir de ehliyet ya da üstünüze kayıtlı bir fatura ibraz etmeniz gerekebilir. 

Banka hesabı açarken tercih edebileceğiniz Avustralya’nın en büyük 4 bankası ise şunlardır:¹

NAB (National Australia Bank)
CommBank (Commonwealth Bank of Australia)
ANZ Bank
Westpacs
Bu bankalardan aynı zamanda online olarak da banka hesabı açabiliyorsunuz ancak bunun için aşağıdaki belgeler isteniyor:

Avustralya’ya geleceğiniz günü gösteren belge (bazı durumlarda dönüş gününüzü de)
Avustralya’da kalacağınız yerin adresi
Ülkeye giriş yapacağınız vize
İş sahibi olduğunuzu gösteren belgeler ve maaş bordrosu
Ülkeye vardığınızda ibraz edeceğiniz 100 puan değerindeki kimlik belgeleri
Ülkeye varış gününüzden 3 ila 12 ay öncesinde online olarak banka hesabı açabilirsiniz. Avustralya’ya gittikten sonra ise 6 hafta içerisinde banka hesabınızı açmanız beklenir. 

Avustralya’daki bankaların çoğu aylık hesap işletim ücreti almıyor ancak bazı kurumlar hesabınızda depozito olarak 2.000 AUD bulundurmanızı isteyebiliyor.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da ATM ücretleri. Ülkede 29.000’den fazla ATM bulunuyor. Birçok banka kendi ATM’sinden ücretsiz para çekim kolaylığı sağlıyor ancak başka ATM’lerden para çektiğinizde işlem başına 2 AUD gibi bir masraf isteniyor.

Bunların haricinde bankanın mevduat faizlerini, döviz kur oranlarını ve uluslararası para transfer ücretlerini de inceleyebilirsiniz.

Bunların haricinde,

İsterseniz Wise ile geleneksel bankacılık kesintilerine takılmadan Avustralya Dolar IBAN ve banka hesabı açabilirsiniz.

Buradan referansımla bir Wise hesabı açarak ilk 2 seferde ücretsiz gönderim hakkı, diğer gönderimlerinizde Alman bankalarına göre %85 daha uygun gönderimler yapabilirsiniz. https://wise.com/invite/u/birolcakir