Ana içeriğe atla

Belçika Schengen Vizesi

  PDF DOSYALAR



Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

 Belçika’ya Schengen vizesi ile gelmek isteyen umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının vizelerini Belçika misyonlarından almaları, aksi halde vizelerini aldıkları ülkeden Schengen bölgesine giriş yapmaları gerekmektedir. Ayrıca, Türk vatandaşlarının vize sürelerini aşmak zorunda kalmaları durumunda zaman geçirmeden mutlaka yerel yönetimlere haber vermeleri ve bu makamlardan alacakları yönlendirmeye göre hareket etmeleri gerekmektedir.

Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşlarının Belçika’ya sadece görevli olarak gelebilecekleri ve yanlarında görev yazılarının olması gerektiği, Belçika’ya hizmet pasaportuyla turistik seyahatin mümkün olmadığı Belçika makamlarınca bildirilmiştir.

Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının yukarıdaki belgelere ilaveten yukarıda belirtildiği üzere Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Ülkeye giriş izni Belçika makamlarının yetkisinde olduğundan, ilave bilgi ve belge talep etmeleri mümkündür.

Türk vatandaşlarının girişine izin verilmemesi durumunda, bir sonraki uçakla Türkiye’ye geri gönderilmeleri gerekmekte, bu çerçevede gecenin havalimanı yataklı misafirhanesinde geçirilmesi gerekmektedir. Havalimanında herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde, Anvers veya Brüksel Başkonsolosluğu ile temas edebilirler.