Ana içeriğe atla

Danimarka'da Banka Hesabı Açma

 Banka hesabı açmak için aşağıdaki belgeler gerekli olacaktır:


Kimliğiniz, pasaportunuz veya ehliyetiniz gibi kimliğinizi gösterecek bir belge
Sarı sağlık kartınız veya CPR (Centrale Personregister) numaranızı gösteren başka bir belge
Bankalar bu belgelere ek olarak iş sözleşmesi ve kimliğinizin noter onaylı bir kopyasını isteyebilir.

Bankalar genellikle hesap açmak için gerekli buldukları belgeleri listelerler. Bu nedenle bünyesinde hesap açmayı düşündüğünüz bankaların web sitelerini incelemeyi unutmayın.

Danimarka'da sarı kart almak haftalar sürebilir. Bunun yerine CPR numaranızı belirten resmi belgeyi kullanıp kullanamayacağınızı öğrenmek için kurum ile iletişime geçebilirsiniz. Bankanız sarı kart yerine kira sözleşmesi veya elektrik faturası gibi başka bir adres kanıtı da isteyebilir.

Bunun yanında çeşitli ek belgeler de istenebilir. Bu belgeler kurumlar arasında farklılık gösterebilir. Örneğin, bazı bankalar sağlık sigortası kartları isterken, diğerleri Danimarka adresi talep edebilirler. Bu nedenle, neleri sağlamanız gerektiğini önceden bankayla kontrol etmeniz önemlidir.

Danimarka’daki bankaların çoğu banka hesabını ücretsiz olarak açsa da özel durumlarda ücret talep edebilirler.

Danimarka bankaları
Danimarka'da bir banka hesabı açmak için, ülkede ikamet ettiğinizde verilen CPR numarasına ihtiyacınız vardır. Bu nedenle, ülkede yerleşik konuma geçmeden hesap açamazsınız. Danimarka'ya taşınmak üzereyseniz ve hesap açma işlemlerine gelmeden önce başlamak istiyorsanız başvuru sürecini online olarak başlatabilir ve ülkeye giriş yaptıktan sonra CPR kartınızı şahsen gösterebilirsiniz.

Ülke çok sayıda yerel ve uluslararası banka seçeneğiyle, sağlam ve güvenli bir bankacılık sistemine sahiptir.

Çoğu bankanın web sitesinde ayrıntılar, şartlar ve koşullar İngilizce olarak da listelenmiştir. Bu bilgilere göz atarak size en uygun banka ve hesap modelini seçebilirsiniz. Sorularınız olduğunda sizinle İngilizce konuşabilecek banka personeli bulabilme şansınız oldukça yüksektir. Bankaların çoğunluğu sorularınızı yanıtlamak için online veya telefonla destek de sunar.

Danimarka’nın dört büyük ulusal bankası şu şekildedir:

Danske Bank
Nordea
Nykredit
Sydbank

Danimarka’daki uluslararası bankalardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

BNP Paribas
Citibank
Deutsche Bank
Santander
P. Morgan
Danimarka'daki banka şubeleri genellikle 10.00-16.00 saatleri arasında açıktır ve hafta sonları kapalıdır. Bu saatler içinde çalışmayı ya da okumayı planlıyorsanız internet bankacılığını daha uygun bulabilirsiniz.

Danimarka'da banka hesabı açmak için gerekli belgeler
Danimarka’da standart bir banka hesabı açmak için şunlara ihtiyacınız olabilir:

Pasaport ya da fotoğraflı bir kimlik örneği: Bazı bankalar bunun bir kopyasının noter onaylı olmasını isteyebilirler.
CPR numarası: Bu numara, Danimarka'da ikamet eden herkese verilen on haneli benzersiz kimlik numarasıdır.
Danimarka'da adres kanıtı: Bankalar CPR numarasına ek olarak adresinizi kanıtlamanız için elektrik faturası veya kira sözleşmesi isteyebilmektedirler. Sağlık Sigortası kartınız varsa, kayıtlı adresinizi teyit etmek için bu belgeyi de kullanabilirsiniz.
Çalışma ya da öğrenci belgesi: Ülkede çalışıyorsanız bir iş sözleşmesi, öğrenciyseniz öğrenci belgenizi kullanabilirsiniz.
Açılış depozitosu: Bazı bankalar, hesap açmak için ödemeniz gereken asgari bir açılış depozitosu tutarı talep edebilirler.
Gelir düzeyi kanıtı: Bazı banka hesaplarını açmak için gelir düzeyinizi kanıtlamanız gerekebilir. Ancak bir CPR numaranız olduğu sürece standart bir banka hesabı açma hakkına sahip olursunuz.

Bunların haricinde,

İsterseniz Wise ile geleneksel bankacılık kesintilerine takılmadan Danimarka kronu (DKK) IBAN ve banka hesabı açabilirsiniz.

Buradan referansımla bir Wise hesabı açarak ilk 2 seferde ücretsiz gönderim hakkı, diğer gönderimlerinizde Alman bankalarına göre %85 daha uygun gönderimler yapabilirsiniz. https://wise.com/invite/u/birolcakir