Ana içeriğe atla

Hollanda Sağlık Sistemi

 Hollanda'da sağlık sistemi, sosyalleştirilmiş sağlık hizmetleri melezdir. Hollanda'da çalışan ve yaşayan herkesin bir tür sağlık sigortasına ihtiyacı olacaktır. Çoğu insan için bu standart bir Hollanda sağlık politikası olacaktır ('zorgverzekering'). Yaklaşık 40 farklı sağlık sigortası şirketi mevcuttur.


Çok kısa bir süre için Hollanda'da bulunuyorsanız ve bir AB ülkesi vatandaşlığınız varsa, acil bakım için EHIC kartınızı kullanabilirsiniz.

BRP'ye kaydolduktan sonraki 3 ay içinde sağlık sigortası yaptırmalısınız (BSN edin). Hollanda yasaları, herhangi bir sigorta şirketinin, herhangi bir kişisel özelliğe veya önceden var olan sağlık durumuna dayalı olarak teminat kesintisi yapmasını engeller.

Doğal olarak, acil bakım hızlı bir şekilde mevcuttur (112'yi arayarak). Bununla birlikte, diğer tıbbi sorunların çoğu için aile hekiminiz/aile doktorunuz ilk gidilecek yerdir. Hemen hemen tüm uzmanlar, doktorunuzdan bir sevk isteyecektir.

Akıl sağlığı bakımı, diş bakımı ve diğer tamamlayıcı tedavilerin çoğuna (örneğin fizyoterapi) ücretsiz olarak erişilebilir: ancak bunlar genellikle temel sigorta paketleri kapsamında değildir.