Ana içeriğe atla

Hollanda'da Banka Hesabı Açmak

 Hollanda’da fiziksel bir banka hesabı açmak istiyorsanız bir banka şubesine gidip birtakım belgeleri ibraz etmeniz gerekir.


Hollanda’da hizmet veren bankalardan bazıları ABN AMRO, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, Triodos’tur.

ABN AMRO, Hollandaca bilmeyen kişiler arasında popüler bir seçimdir. Rabobank ise ülkenin en büyük bankalarından biridir ve gelişmiş bir internet bankacılığı sistemine sahiptir.

Hollanda bankaları ATM’den para çekme, para transferi yapma veya mevduat hesabını işletme gibi hizmet ve işlemler için ücret talep edebiliyor. Bu nedenle bankanızı seçerken ilgili kurumların web sitelerinden işlem ücretlerini incelemenizi öneririz.

Hollanda’da banka hesabı açarken sizden istenebilecek belgeler şunlardır:

Pasaport
Oturum izni
Burgerservicenummer (BSN numarası)
Adres kayıt belgesi, kira kontratı veya fatura

Burgerservicenummer olarak geçen BSN; kişiye özel vatandaşlık hizmetleri numarasıdır. Bağlı bulunduğunuz belediyeye kaydınızı yaptırdıktan sonra bu numarayı edinebilirsiniz.

Banka şubesine gitmeden önce internet veya telefonla randevu almanız beklenir. Yoğunluk yaşanmıyorsa, randevusuz gittiğinizde de banka görevlileri size yardımcı olabilir.

Tüm bankalar kimliğinizi doğrulamak isteyecektir. Bu nedenle geçerli bir kimlik/pasaport olmadan Hollanda’da banka hesabı açmanız mümkün değildir.

Bankada ilgili formlar doldurduktan sonra gerekli kontroller yapılır ve sonrasında belirtmiş olduğunuz adrese posta yoluyla banka kartınız gönderilir.

Online bankacılık Hollanda’da giderek yaygınlaşmaktadır ancak bankanızı seçerken (Hollandaca bilmiyorsanız) bankacılık uygulamalarının İngilizce olup olmadığını öğrenmenizi öneririz. Bazı yerel bankaların uygulamaları yalnızca Felemenkçe olabiliyor.

İnternet bankacılığını kullanmak istiyorsanız şubeye gittiğinizde bunu da belirtebilirsiniz. Böylece banka kartınız gönderilirken internet bankacılığı kullanıcı adı ve şifreniz de bu postayla gönderilebilir.

Hollanda’da online bankacılık uygulamalarının aylık kullanım ücreti olabilmekte. Bu ücretleri araştırmanız yararınıza olabilir.

Öğrencilere özel avantajlar da olabiliyor. Öğrenci olduğunuzu belirtmenizde fayda var.

Birçok banka, hesap açmak için şubeye gitmenizi istiyor. Online olarak hesap açmak için de ülkede kayıtlı bir ev adresinizin ve oturum izninizin olması gerekiyor.

Bunların haricinde,

İsterseniz Wise ile geleneksel bankacılık kesintilerine takılmadan Hollanda Euro IBAN ve banka hesabı açabilirsiniz.

Buradan referansımla bir Wise hesabı açarak ilk 2 seferde ücretsiz gönderim hakkı, diğer gönderimlerinizde Alman bankalarına göre %85 daha uygun gönderimler yapabilirsiniz. https://wise.com/invite/u/birol