Ana içeriğe atla

İtalya Schengen Vizesi

 PDF DOSYALAR


LİNKLER

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

 İtalya’ya gelecek Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. İtalya, diğer AB ülkelerinde olduğu gibi, üçüncü ülkelerden gelmek isteyen yabancılara Schengen vizesi uygulamaktadır.

İtalya Devleti Schengen Anlaşması'na taraf olduğu için Schengen Bölgesi'ne üye ülkeler arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı İtalya Schengen vizesi sahibi kişiler seyahatlerini İtalya'dan başlatmak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilmektedir

İtalya, Schengen Anlaşması’nı, bütün sınırları itibariyle uygulamaktadır. Bu çerçevede, Schengen üyesi diğer AB ülkelerinde yasal biçimde ikamet eden Türk vatandaşları, pasaportlarını, oturma izinlerini ve  rezervasyonlarını ibraz etmek suretiyle vizesiz olarak İtalya’dan transit geçebilmektedirler. Bununla birlikte, Schengen üyesi olmayan bir ülkede ikamet eden ve İtalya üzerinden Türkiye’ye gidecek veya Türkiye’den İtalya’ya gelecek vatandaşlarımızın, İtalyan Konsolosluklarından transit geçiş vizesi almaları gerekmektedir. 

Kendisine vize verilmiş olsa dahi, İtalya’ya geliş amacını, kalacağı yer bilgisini, otel rezervasyonunu ve dönüş uçak biletini ibraz edemeyenlerin  İtalya’ya girişlerine izin verilmediği ve geri gönderildiği durumlarla karşılaşılabildiğinden, otel rezervasyonu ve dönüş uçak biletlerini ülkeye girişte pasaport kontrolünde ibraz etmek üzere yanlarında bulundurmaları önemle tavsiye edilmektedir.