Ana içeriğe atla

Portekiz Schengen Vizesi

 PDF DOSYALAR


LİNKLER
 PORTEKİZ SCHENGEN VİZESİ İÇİN DEVLET RESMİ WEB SİTESİ BAŞVURU VE RANDEVU LİNKİ Türkiye'den başvurular şu an sadece mail ile ve Ankara'dan yapılmaktadır, bu maile yazarak randevu talebinde bulunmanız gerekmektedir sconsular.ankara@mne.pt

Portekiz'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri Portekiz'e yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Portekiz'de toplam ikamet süresi, Schengen alanına ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır. 

Portekiz, Schengen Anlaşması’nı 1991 yılında imzalamış ve 1995 yılında Schengen bölgesinin bir parçası olmuştur.

Portekiz, İspanya’nın batısı ve Atlantik Okyanusu ile sınırları olan bir Avrupa ülkesidir. Yaklaşık 10,3 milyonluk nüfusunun konuştuğu resmî dil Portekizcedir.

Avrupa kıtasının en batıdaki ülkesi olan Portekiz’in Atlantik Okyanusu’yla olan konumu, onu tarih boyunca denizcilik alanında büyük bir güç hâline getirmiş ve Avrupa’nın gemicilik ve keşif konularında önde gelen ülkelerinden biri olmuştur. Uzun bir süre dikkatlerden kaçmış başkenti Lizbon, güzelliği ve erişilebilirliğiyle (fazlasıyla ucuz bir şehirdir) kıtanın gitgide en uğrak yerlerinden biri olmaktadır. Atlantik kıyısındaki yüksek konumuyla birlikte, Lizbon mavi çinili şaşaalı sarayları, mükemmel restoranları ve canlı gece hayatıyla göze çarpar. Ziyaretçiler renkli Pena Sarayı’nda tur atabilir, geleneksel Portekiz müzik türü Fado’nun keyfini çıkarabilir ve tuzlu morina, yahni ve kremalı tartlarından oluşan bölge yemeklerini tadabilirler. Portekiz’i ziyaret edenler ayrıca 13’ten fazla UNESCO Miras Alanı’nı keşfedebilir, ünlü Azorlar’da balina seyrine çıkabilir ve Nazaré’de dünyanın en büyük dalgalarında sörf yapabilirler.